Outils personnels

Aller au contenu. | Aller à la navigation

Navigation

Navigation
Menu de navigation
Vous êtes ici : Accueil / Loisirs / Archives / Toerisme / Kasteel van Seneffe / Kastel van Seneffe

Kastel van Seneffe

Ebouwd tussen 1763 en 1768 door architect Laurent Benoît Dewez voor Julien Depestre zakenman Rich werd graaf van Seneffe en Turnhout in 1767, dit gebouw is een juweel dat nu het Museum van de zilversmeden Franse Gemeenschap van België.
           
 
De gevel van het huis, was neo-klassieke gebouwd in blauwe hardsteen en Feluy Ecaussines. Ze wordt geflankeerd door twee lange galerijen met Palladiaanse Ionische kolommen, die beelden en vazen bevatten uitgehouwen in de oude door Laurent Tamine, en lood, respectievelijk, een kapel en een conciërge.
         
De binnenplaats wordt omsloten door een smeedijzeren hek geleund tegen twee bases met leeuwen gebeeldhouwd door Dubois.
            
 
Het kleine theater, een perfect voorbeeld van neo-Palladiaanse architectuur in de tweede helft van de achttiende eeuw, gastheren concerten, toneelstukken en tentoonstellingen. De Oranjerie, die eerder gebruikt om de oranje bomen sieren huis de binnenplaats en rondom het kasteel tijdens de zomer, is nu een concertzaal, seminar, congres of receptie.
          
De "tuin van de drie terrassen 'strekt zich uit van de galerie in de grenzen van het pand.
           
Het park, gebouwd in een deel van de Franse en deels in het Engels, beslaat 22 hectare en omvat een grote centrale bekken en een vijver versierd met een romantisch eiland dat wordt bereikt door het passeren van een boogvormige poort van smeedijzer.

 
tetiere2.jpg
Actions sur le document