Outils personnels

Aller au contenu. | Aller à la navigation

Navigation

Navigation
Menu de navigation
Vous êtes ici : Accueil / Loisirs / Archives / Toerisme / Dienst voor toerisme / Dienst voor toerisme

Dienst voor toerisme

Place Penne d'Agenais 13
7180 - Seneffe
Marcel-Pierre Hicter (Afgevaardigd beheerder)
 
Laurence Lebeau (Medewerkster)
 
Eve Girard (Medewerkster)
 
Catherine Roland (Medewerkster)
 
064/52 17 89
064/52 17 51
dG91cmlzbWVAc2VuZWZmZS5iZQ==


Van maandag tot vrijdag
van 9u tot 17u

Zaterdag van 12u tot 17u
Zondag van 11u tot 17u
(van april tot oktober)
Gesloten op dinsdag na de middag
logo petit.JPG


SENEFFE EN HET TOERISME

Van water, steen en aarde, getuigt het rurale golvende landschap van het vernuft, de moed en de vindingrijkheid van de mens. De aanwezigheid hier van de scheidingsrug van de bekkens van Schelde en Maas was doorslaggevend. Strategisch naar aanleiding van verschillende gruwelijke veldslagen, maar vooral voor de ingenieurs, door de veeleisendheid van de meest fantasierijke stoutmoedigen in de technieken van de doorsteek: tunnels voor boten, ophaalbruggen, hefbruggen, draaibruggen, voetgangersbruggen en meervoudige sluizen.

Seneffe is bovendien het geografische middelpunt van de beroemdste kunstwerken van fluviale exploitatie: de hydraulische liften van het historisch Kanaal van het Centrum (Werelderfgoed van de UNESCO), het hellend vlak van Ronquières en de megakabelspoorweg van Strépy-Thieu.

Uit dit industriële verleden erfde Seneffe een woestenij. Een stuk oud kanaal, een vijftiental overbodig geworden sluizen door het ingebruik nemen van Ronquières. En dan stopt er tientallen jaren de tijd. Verdriet vestigt zich eerst, al snel vervangen door melancholie, de legende brengt verfraaiing, en zie, genereert dit niet geleidelijk de Poëzie! In dit nieuwe millennium, is deze poëzie erg actueel. Zeker, de verantwoordelijken hebben de plicht om ze toegankelijk te maken, maar u, het publiek, kom en open de ogen.

tourisme.jpg

 
Op de grens van Waals-Brabant, het land van Charleroi en de centrale regio, karakteriseert Seneffe (Arquennes, Familleureux, Feluy, Petit-Roeulx en Seneffe) zich door het sportcentrum in La Marlette, maar eveneens door zijn 8 kastelen. Het meest bezochte vormt één van de belangrijkste toeristische polen van Henegouwen: Het Museum van edelsmeedkunst van de Franse gemeenschap in de prachtige omgeving van het Kasteel van Seneffe.

De vestiging van de raffinaderij van Feluy had de plaatsjes definitief kunnen vervreemden. Deze aanwezigheid bracht echter veel meer dan zomaar materiële welvaart in het openbaar beheer. Ze heeft vooral bijgedragen tot de ontwikkeling van het beleid van ruimtelijke ordening, met de renovatie van een oud stedelijk centrum waar openbare voorzieningen werden gevestigd in een groot eigentijds kader. Seneffe, zo verfijnd ...

Niets buitengewoon natuurlijk, maar als de wandelaar met een dergelijke regelmaat zoveel kleine, visuele momenten in het oog springen, die allemaal geluksmomenten zijn, dan wordt hier ongetwijfeld geproefd van de kwaliteit van het leven. Kom, en u keert vast nog terug.

Wij zullen er altijd zijn om u te ontvangen, te informeren en te oriënteren. In het centrum van Seneffe, op de Place de Penne d’Agenais (onze zustergemeente).
Actions sur le document