Outils personnels

Aller au contenu. | Aller à la navigation

Navigation

Navigation
Menu de navigation
Vous êtes ici : Accueil / Loisirs / Archives / Toerisme / Erfgoed / Natuur en kanalen / Natuur en kanalen

Natuur en kanalen


Seneffe beschikt over een ware schat aan natuurlijke hulpbronnen en u moet vast gaan wandelen in zijn velden en langs het oude kanaal om er de omvang en schoonheid van te ontdekken.


De lijst van de wandelingen leidt u rond in uw ontdekkingstochten.
 
Hier, in het kort, een overzicht van de pluspunten van de stad.

U kunt, vanaf de Dienst voor toerisme (Centre de l'Eau - Seneffe) rechtstreeks op jaagpad terecht komen om langs het "Oude kanaal" te lopen, een lievelingsnaam gekozen door de lokale bevolking voor het buiten dienst gestelde kanaal Charleroi-Brussel, dat de schakel vormt tussen het historische Kanaal van het Centrum en zijn liften en de site van het Hellend Vlak van Ronquières op het huidige kanaal. Het is een wonder van rust en ongerepte natuur. Maar als u niet over een fiets of heel veel tijd beschikt om te lopen, is het aangeraden om het kanaal in Arquennes of Feluy op te zoeken, op een paar kilometer van Seneffe.


 
Verschillende kastelen verrijken het lokale erfgoed, op iedere hoek van straat of steegje (de dorpen zijn er vierkant), wordt u eraan herinnerd dat zich hier het land van steen uitstrekt, met lokale materialen (kalksteen, keien, natuursteen) die de hele streek hebben veroverd. Het kasteel van Feluy (bewoond) zal niemand onverschillig laten, in het centrum van een dorp waar het goed is om te verdwalen in de schaduwrijke straatjes die een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving laten ontdekken. Een verplichte halte dringt zich op bij de lindeboom van l'Espinette, geplant in 1762 en geklasseerd sedert 1944! Van daar leidt een andere wandeling naar het kasteel van Miremont. Tot slot, naar Arquennes aan de rand van het "Oude kanaal", een wandeling langs het tegenjaagpad die passeert in de nabijheid van het prachtige kasteel van la Rocq, waarvan sommige gebouwen dateren uit de 14de eeuw (ook privé).

Dit parcours van de kastelen nodigt uit om de wandeling voort te zetten en de draad van het kanaal te volgen, of om de velden in te duiken, van bosje tot bosje, naar de boerderijen en gehuchten. Het "Oude kanaal" wordt alleen te voet of met de fiets gevolgd, en er kan ook worden gevist.
Seneffe blijft echter niet beperkt tot zijn as Feluy-Arquennes en Petit-Roeulx en Familleureux mogen zeker niet worden vergeten. Beide dorpen zijn zeer aangenaam om te bezoeken, vooral per fiets, een wijze van vervoer die toelaat om zich over de kleine landwegen te verliezen, van het ene dorp naar het andere te gaan terwijl u maximaal van het natuurlijke kader geniet.
 
Actions sur le document